A “Field Box”…

…és ami benne van. Képzeld el, hogy egy egzotikus tájra utazol, akár célirányosan festeni akár “csak” pihenni, és mindent magaddal tudsz vinni, amire szükséged lehet egy áttetszően tiszta és ragyogó színekkel megkomponált akvarellkép elkészítéséhez.  Hála a mai technikának, az új kompakt úti szetteket már eleve úgy tervezik, hogy aprócskák és könnyűsúlyúak legyenek, de mégse kelljen semmit nélkülözni a művésznek. Az egyik legnagyszerűbb akvarellkészlet amivel életem során találkoztam, a Winsor&Newton márka terméke, a Cotman Filed Box névre hallgató kis csoda, amivel elő-szülinapi ajándékként legkedvesebb kritikusom lepett meg a hétvégén.

Ennyire kompakt és stílusos úti dobozt még nem láttam, minden benne van ami kell, logikusan, dekoratívan és kreatívan elrendezve. Strapabíró mélykék műanyagból készült miniatűr szelence, amely kinyitva felfedi kincseit:
* 12 válogatott Cotman Water Colour félszilke
* Összecsukható, gravírozott ecset (nagyon csajos,  rúzsecsetnek is használhatnám, ha használnék rúzst:D)
* Tengeri szivacs darabka (Nem mű, TENGERI!!!)
* 3 kihajtogatható paletta a színkeveréshez
* 35 ml-es kapacitású vizespalack
* Csatlakoztatható víztartály, ami amúgy az összecsukott dobozt egyben is tartja
* Ismertető.


A 40 színből, amit a Winsor&Newton palettáján megtalálható, a következőket tartalmazza: Cadmium Yellow Pale Hue, Ultramarine, Yellow Ochre, Cadmium Yellow Hue, Cobalt Blue Hue, Burnt Sienna, Cadmium Red Pale Hue, Sap Green, Burnt Umber, Alizarin Crimson, Viridian Hue, and Chinese White. Érdekesség, hogy fekete árnyalatot nem tettek bele.

Tesztelése következik;)