Az ősz…

…alapjában véve elég inspiráló évszak, önmagában is. Amennyi dolog történt velünk, és amennyi helyen jártunk, hát így pláne. Nossss… (sóhaj)… komoly döntést kellett hoznom…

Többen kérdeztétek, hogyan lehet hozzájutni egy-egy képhez, vagy komplett sorozathoz. Marha egyszerű:) Szólni kell, és megcsinálom. Az autós-motoros tollrajzok után meglepően sokan érdeklődtetek, nagy öröm ez nekem… viszont bármennyire igyekszem, még mindig csak két kezet tudtam magamnak növeszteni, a firkálandók száma pedig nagyobb annál, ami a minőségi munka fogalmán és az önmagammal szemben támasztott elvárásokon belül még tartható lenne. Gyenge, elkapkodott, megerőszakolt rajzokat nem adok ki a kezeim közül. Nem vagyok hajlandó kényszerből rajzolni, mert az nem én vagyok, és az nem lesz “olyan”.  A tőlem megszokott minőségnél alább sem adom (egó meg ilyenek). Ezek tények, és nem könnyítik meg a dolgom (oszt’ néha aludni is kell), tehát döntöttem. Mivel viszonylag sok azonos irányú igény mutatkozik, bizonyos képekből korlátozott mennyiségben sorszámozott, dedikált művészi nyomatok készülnek majd, amikhez bárki hozzájuthat. (Ettől függetlenül persze továbbra is teljesítek egyedi kéréseket, kiadványszerkesztéstől és designtól elkezdve a gyerekszoba kidekorálásáig, csak ésszerű határok között. És természetesen lehet kérni eredeti rajzokat és festményeket is.)

Az első sorozat, ami reprózásra kerül, a Retró motorok (Pannónia oldalkocsival és anélkül, és barátai). Amit tudni kell róluk: 25,8×18,3 cm méretű (B5), 156g/m2-es japán Maruman papírra készülnek töltőtollal, színes tintákkal. Jelen állás szerint egy sötét indigókék és egy mélylila Pannónia van kész, egy pedig vázlatban, és most nyaggatnak Babettáért:)

…és akkor az első fecskék (ejjh, de stílusos lett volna ide egy Simson Schwalbe, affene, na már mindegy)…

Comments are closed.