Bambooooo

Van egy különleges papír, amit nagyon szeretek: a Hahnemühle Bamboo. Sajnos nálunk ez sem igazán ismert, pedig igazán jó termék. Talán fél éve is megvan már az első, egy spirálozott Bamboo Carnet de Voyage névre hallgató rajztömb 265 grammos papírral, a számomra legideálisabb méretben (15,3×25 cm). Nagyon kényelmes rajztömb (nemröhög, tényleg kényelmes :D). A bambuszrostokból készül papír környezetbarát, savmentes, természetes fehér színű így nem vakít, és rendkívül ellenálló az öregedéssel szemben. Elvileg mindenféle festészeti technikára és rajzra alkalmas mixed-media papír, de én eddig csak akvarellt és tintát használtam rajta. Ezekkel az eszközökkel minden tekintetben megfelelt az elvárásaimak.

Aki Facebookon követ, annak talán rémlik, hogy ott emlegettem már pár képem kapcsán. Erre készült a nyírfás képem, a fertődi víztorony, és sok soproni utcarajz. Aki Facebookon is követ, gondolom észre vette azt is, hogy időről-időre szerencsét próbálok a művészezköz-gyártók által meghirdetett pályázatokon, játékokon ;) A Hahnemühle szokatlanul sűrűn mozgatja meg a rajongóit, pár hetente dob fel új témát, legutóbb tavaszi hangulatú képet kellett festeni és az oldalukra feltölteni. Ezzel pályáztam:

Egy 250 grammos Hahnemühle Burgund tesztpapírra festettem a liliomot, mivel ezt a típust még nem próbáltam, így két legyet egy csapásra… a papír jól szerepelt, a Sennelier akvarellfesték ezen sem okozott csalódást, a kép pedig szerzett számomra egy meglepetés-nyereményt:)

Tegnap kaptam meg a csomagot, azaz  a második Bamboo-mat, mert az volt benne. Egy A4 méretű, álló formátumú, igazán szemet gyönyörködtető, zöld bambuszmintás könyv, 128 oldalnyi skiccpapírral töltve (90% bambusz 10 % pamut tartalommal, 105 gramm/m2). Leírása szerint kifejezetten ideális a vonalas- és a krétarajzokhoz, de tuti, hogy akvarellre fogom először letesztelni ;)

Comments are closed.