Esti mese…

…helyett esti poszt, ami a sárkányosodás mikéntjéről szól, mert sárkányokra bizony mindenkinek szüksége van, vagy lesz előbb-utóbb. Kinek milyenre, meg kinek milyen jut, ugyebár. A zöldes árnyalatú egyfejűket különösen jó szívvel ajánlom ;)

Aki nem követte volna nyomon tevékenységemet, annak elárulom, két sorozathoz adtam már a nevem és a kezem. Tavaly Csukás István Süsü a sárkány című remekművét és annak folytatását, a Süsüke, a sárkánygyerek -et illusztráltam újra, és most rajzolom a  harmadik kötetet, Süsüke újabb kalandjai címmel. Az Egyfejűt és becses családját talán senkinek nem kell bemutatni, az újdonság mindössze annyi, hogy a három kötet egységesen az ős-Süsü bábfilm figurái alapján került átdolgozásra, sok képpel, színesen, mókásan, ahogy azt kell.  Karácsonyra került a könyvesboltokba a második könyv, nagy örömömre eddig csupa pozitív visszajelzést kaptam erről is. Volt, aki azt mesélte, hogy a gyerekei jobban szeretik a meséket papíron, mint a filmet.

A harmadik rész előre láthatóan a Könyvfesztiválra érkezik. Annyit elárulhatok, hogy Süsü minden lében kanál elsőszülött fiacskája ezekben a mesékben már jócskán kamaszodik, és ennek megfelelően csinál lököttebbnél lököttebb dolgokat legjobb barátjával, a Kis Királyfival. Hét mesén át nevethetjük végig Sárkányföldön elkövetett csibészségeiket, és a jobbnál-jobb irodalmi utalásokkal teletűzdelt szöveget. Csukás István nem okoz csalódást, neve szinte garancia a minőségi szórakozásra. Felnőtt fejjel főleg :D Remélem, a képek sem okoznak csalódást. Néhol, főleg a dalos torkú sárkányok és az álarcosbál esetében alig tudtam türtőztetni magam, hogy ne trollkodjam szét vadul az egészet, de azt hiszem, sikerült megtalálni az arany középutat, és nem lett túlságosan elrugaszkodott… az viszont biztosan látszik majd a képeken, mennyire szívesen rajzolom ezt a részt. A készülő könyvből egyelőre csak ceruzás vázlatokat mutathatok, íme:

picturesofmaya_susu_illusztracio_sarkanyok_jelmezbal picturesofmaya_susu_illusztracio_kaloz_jelmezbal

 

 

A másik sorozatról majd a következő posztban…