Hajó a téma…

Amikor eldöntöttem hetekkel ezelőtt, hogy annyi viharos égboltot festek amennyit csak bírok, terveztem hogy lesz köztük tóparti kép is, talán tengerpart világítótoronnyal és lesz mező, ahol a tarka fűszálak hajladoznak a viharos szél ereje alatt. Nos, az itt látható akvarellem eme két témakör feldolgozásával készült. Összességében 4 órás munka eredménye, két ütemben készült, fél napnyi megszakítással. Mérete 14,8 x 21 cm, vegyes Clairfontaine tömbömből az Etival Cold Pressed papírt választottam ki hozzá, a festéshez Talens Rembrandt és St.Petersburgh White Nights szilkéket használtam.

Viszont akkor még nem gondoltam arra, hogy hamarosan egy másik  téma sem hagy majd nyugodni, és nem csak a szó szoros értelmében…ez pedig a hajó….kis hajó, nagy hajó, vitorlás hajó, motoros hajó, hajóroncs, katamarán, vaporettó vagy komp, tutaj vagy tengerjáró, mindegy. Csak legyen benne kurázsi. Legyen benne valami ami megfog, ami miatt lehetetlen figyelmen kívül hagyni, ami magával ragad…és most nem a lóerőkről, a féktelen száguldásról és a múlt nyári jet-sky-s tombolásaimról beszélek, nem bizony…azt majd kicsit később…most “hajós napok” következnek;)

Az öreg halászhajót 14,8 x 21 cm-es méretben festettem, kb. 3,5 óra alatt, Fontaine Rough papírra waterbrush-sal, Sakura és Talens szilkék felhasználásával.

Comments are closed.