L’Aquarelle

Mi is ez? Idesüss:

Ennek a vízfestéknek az alapja a méz. Mint az köztudott, a méznek rendkívül sok jótékony hatása van, amellett hogy finom, immunerősítő, jó gyógyír megfázásra, az ókorban már használták bőrápolásra, sebgyógyításra is. Az évszázadok során pár művész már rájött, hogy ha a pigmenteket mézzel keveri, vagy a jól megszokott elegybe mézet is csurgat, sokkal jobb lesz a végeredmény. A Sennelier gyár ezt a felfedezést fejlesztette tovább. Így amellett, hogy feleslegessé vált a tartósítószerek használata (mert a méz tartósít is, gondoljatok csak a mézben eltett dióra, mandulára…), egy páratlan simaságú és fényerejű, különösen krémes állagú festék jött létre. A méz növeli a kopásállóságot is, nem fakul ki, csillogóbbak és telítettebbek a színek, vibrálóan élénk a kép.

Ez a festék egy hosszú együttműködést eredménye, a Sennelier gyár számos művésszel konzultált a világ minden tájáról, hogy kiderítse, milyen elvárások vannak ma egy minőségi akvarellfestékkel szemben.  Amikor teszteltem a még fejlesztés alatt álló címkézetlen tubusokat, már akkor is sejtettem, hogy ebből valami hihetetlen jó dolog lesz. Nagy örömömre a gyár egyéb termékei mellett most ebből is kaptam egy dobozzal. Megédesítette a napom :)

Csinos fémdoboz, benne 24 félszilke (Color Palette of the Impressionists, nem ám akármilyen…), egy Sennelier ecset és egy plasztik kártya, ami védi a festéket a szennyeződéstől, és megjegyzi helyettem a neveket és színkódokat ;)

Kedvelem a Sennelier festékeit, eddig is teljesen elégedett voltam vele, de a L’Aquarelle-lel önmagukat is sikerült felülmúlni. A legjobb minőségű akvarell, amivel valaha találkoztam. Megyek is folytatni a festést:)