Még egy kis mese…

…mert jó meséből sosem elég.

Sárkányékról már esett szó, jöjjön most a másik sorozat, amin dolgozom: egy vadonatúj, kedves történet Kozári Dorka tollából. Megmacskásodott végtagokat tessék kinyújtóztatni, majd visszaülni olvasni további macskásodás reményében, mert…

dobpergés…

picturesofmaya_cicakalandok_elsokotet_marcsi

Karácsonyra került a boltok polcaira az első könyv Cicakalandok 1., azaz Marcsi szeretetre vágyik címmel. Egy kismacska viszontagságai és kalandjai elevenednek meg a kötetekben, egészen a születésétől kezdve. Nagy élmény volt rajzolni, itt teremthettem először komplett világot: egy gazdaságot, ami csak a könyvben létezik, a szereplőket, a jellegzetes karaktereket, magát Marcsi cicát.
(Ami a képen nem látszik: ez bizony igényes könyvecske lett megint, cuki tappancsos kemény borítóval, és nagyon szép fényesre formalakkozott cicus ül az elején. A Könyvmolyképző Kiadónál és kb. minden könyvesboltban megtalálható.)
picturesofmaya_cicamesek_cicacsalad
Többen kérdeztétek már, hogyan születnek a mesehősök. Jöjjenek a kulisszatitkok :) Minden egyes karakter esetében először lerajzoltam az állatot valódi alakjában, majd átgondoltam, hogyan tehetném jobbá, mit kell változtatni rajta. Optimális esetben egy mesefigura úgy készül, hogy a lehető legjobban teljesíthesse küldetését. Mert bizony a mesehősöknek nem csak a sztárolás jut, hivatásuk és feladatuk van. Jelen esetben az volt a cél, hogy egész kicsi gyerekekkel is megszerettessük az állatokat, vagy legalábbis szimpátiát ébresszünk irántuk. Mivel lehet ezt legkönnyebben elérni? Olyan dolgokkal, amik a gyerekeknek tetszenek, és/vagy viccesek: nagy fejjel, érdeklődő tekintettel, mókás mozdulatokkal, jellegzetes fültartással.
picturesofmaya_cicamesek_jatekos_macskak_marcsi_1
Egy macska esetében ez nem is olyan nehéz, hiszen alapjáraton rengeteg vicces dolgot bírnak produkálni, elég csak kicsit jobban odafigyelni rájuk.
picturesofmaya_cicamesek_jatekos_macskak_marcsi_2
Így született meg Marcsi cica, a legkisebb majdnem-fekete kismacska, az utolsó a cica-alomban… örülök, hogy én lehettem, aki világra -illetve papírra- segíthette őt. ;)
picturesofmaya_cicamesek_traktoros

Tervezés közben végig tartottam a kapcsolatot Dorkával és a kiadóval is, hogy biztosan jó irányba menjenek a dolgok.

picturesofmaya_cicamesek_marcsi_iroasztalon

Psszt, az írónő megsúgta, hogy a második kötet már a kiadóban lapul, remélhetőleg hamarosan elkezdhetem azt is rajzolni. ;)

picturesofmaya_cicamesek_marcsi_kutyussal