Mostan színes tintákról álmodom…

…ha felébredek akkor rajzolok velük. És áldassék a Tollak Boltja, mert tintázós álmomat az árukészletükből váltom valóra. Legszebb a sárga. J. HERBIN Orange Indien. És akarok még sok másszínű tintát, bronzot, ezüstöt, zöldet, bár azt már van három is, és kellene még sok száz és ezer, és kellene még aztán millió: tréfás-lila, bor-színű DIAMINE Syrah, néma-szürke, szemérmetes, szerelmes, rikitó, és kellene szomorú-viola és téglabarna és kék is, de halvány, akár a színes kapuablak árnya augusztusi délkor a kapualján.

És akarok még égő-piros DIAMINE Red Dragont, vérszínűt, mint a mérges alkonyat, mint a PILOT Iroshizuku Yama-Budo, és akkor írnék, mindig-mindig írnék. Twilight-kékkel húgomnak, anyámnak arannyal: arany-imát írnék az én anyámnak, arany-tüzet, arany-szót, mint a hajnal. És el nem unnám, egyre-egyre írnék egy vén toronyba, szünes-szüntelen. Oly boldog lennék, Istenem, de boldog. Kiszínezném vele az életem…

Ps. a Maros utcai kis butik egy kincsesláda, tele szebbnél-szebb tollakkal és tintákkal. Legutóbb 9 üveggel jöttem haza…és egy Maruman sketchbookkal, melybe eltökélt szándékom mindegyikkel legalább egy autót rajzolni a vénjárgány-sorozathoz ;)

Eddig ezek készültek el, de folyton jön az ötlet, minden napra jut kocsi:) És lesz majd, amelyiknek külön postot is szentelek. Már a tinta miatt megéri, némelyik annyira különleges :) a téma pedig… nos, számomra ez is olyan mint a fák és a macskakő: több órán át hangom sincs, csak a tollhegy sercegése a papíron… ;)

Comments are closed.